Navalles Pallarès

En el dia a dia d’una empresa s’han de prendre moltes decisions. A Maquinària Lliró considerem que escollir un proveïdor és una de les més importants.  Quan ho fem, establim dos criteris principals: 1.- Poder-hi establir relacions de col·laboració basades en el creixement mutu i 2.- Tenir-hi una relació de confiança i proximitat. Aquesta última és la que tenim amb l’empresa de ganivets Pallarès, ubicada a Solsona des de fa més de 100 anys.

Avui, del seu vast catàleg de productes, us en presentem dos dels que podeu comprar a la nostra botiga de Manresa o bé o la nostra botiga  www.tecnicaforestal, on-line.

A continuació us explicarem les característiques tècniques de les seves fulles de tall  per a què tingueu una idea del que necessiteu i alhora els pugueu utilitzar millor i així allargar-ne la seva vida útil.

El primer és la Navalla amb la fulla d’acer inoxidable.  Aquesta propietat antioxidant s’aconsegueix amb l’addició de Crom i Níquel a l’acer. Aquests elements químics combinats amb l’oxigen de l’atmosfera formen una pel·lícula fina d’òxids a la superfície de l’acer. Aquesta pel·lícula és el que, precisament, li dona les propietats antioxidants perquè ja s’ha oxidat amb anterioritat. Aquest fenomen s’anomena passivació.

El segon és la Navalla amb fulla d’acer al Carboni. La composició química d’aquest acer és un aliatge entre el ferro i carboni amb un % de carboni no superior a l’1,76%. El carboni augmenta les propietats de duresa i de resistència de l’acer fent-lo més resistent al seu ús.

Conclusió: Depèn de les vostres necessitats haureu d’utilitzar una navalla o bé una altra. Des de Maquinària Lliró us recomanem que en ambients corrosius utilitzeu les d’acer inoxidable si bé és cert que perden el tall més ràpid, ja que són més toves i costa més esmolar-les.

És important remarcar que les navalles d’acer al carboni requereixen més manteniment, s’han d’eixugar bé després de cada ús i, si es preveu que no s’utilitzaran en un període de temps llarg és recomanable guardar-les amb la fulla untada d’oli.

 

ganivet boix

 

Formulari de contacte