Els EPI que necessites

Tallar amb la motoserra o desbrossar són feines que suposen exposar-se a talls o impactes de material. Tal com és impensable anar amb moto sense casc, la seguretat del motoserrista també es pot augmentar considerablement amb els elements de seguretat necessaris. (EPI)

Epi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Protecció del cap

És recomenable utilitzar un casc de seguretat complert (amb pantalla i protectors auditius).(EPI).

El casc de seguretat ha de cumplir les normatives europees EN 397, EN 352 i EN 1731. La data de fabricació està gravada al casc (mes i any) i a partir de llavors caduquen als 5 anys. S’ha de guardar en un lloc fresc i fosc.

És recomenable portar ulleres de protecció a sota la pantalla reixada per evitar que les serradures petites entrin als ulls. Han de complir la norma EN 166. És recomenable utilitzar ulleres que no s’entelin fàcilment.

Protecció del cos

La roba de seguretat consta de pantalons i jaqueta amb protecció antitall. La roba no ha d’anar massa gran ni tampoc massa arrapada al cos.

En treballs en alçada la jaqueta de protecció ha de cumplir la normativa EN 340 i la EN 381 classe 1 (20m/s) de protecció antitall. En treballs forestals normals la jaqueta forestal pot ser sense protecció antitall i ha de cumpir almenys la norma EN340. Els colors taronja o groc donen visibilitat per als companys a certa distància. Els teixits han de ser resistents i amb zones de ventilació.

Els pantalons han de ser antitall i cumplir la norma europea EN 381 clase 1 (20m/s). Solen tenir una protecció de 6 a 9 capes. Quan els pantalons pateixen un tall profund de diferents capes s’han de substituir, només es poden cosir superficialment. S’han de seguir les instruccions de rentat del fabricant i evitar el centrifugat.

Protecció de les extremitats

Les botes de seguretat han de cumplir les normatives EN 344, EN 345, EN 381 de classe 1 (20m/s). La puntera ha de ser reforçada d’acer per evitar l’aplastament i el tall de la motoserra. La sola ha de set antilliscant. És recomenable impregnar la pell amb greix per calçat. Si estan molles deixar que s’assequin soles, no utilitzar calefacció ni assecadora. (EPI).

Els guants antitall han de cumplir la normativa EN 420 i EN 388 classe 1 (20m/s). Els guants tenen al teixit antitall al dors de la mà, per això cal tenir en compte que els dits no tenen tanta protecció. És recomenable que el puny sigui elàstic i que vagi just però que no apreti en excés. El palmell de la mà no hauria de tenir costures per evitar talls de circulació de la sang.

 

casc stihl extremResultado de imagen de chaqueta anticorte stihlResultado de imagen de pantalones anticorte stihlResultado de imagen de guantes anticorte stihlEpi

https://www.maquinarialliro.cat

Formulari de contacte